Kunstenaar Jeroen Kooijmans, schrijver Tommy Wieringa, Uitgeverij De Bezige Bij en Submarine organiseren op donderdag 25 februari a.s. de presentatie van het boek The Fish Pond Song. De auteurs zullen het boek feestelijk presenteren en in gesprek gaan met Gijs Müller over de totstandkoming van dit bijzondere werk. Tevens zal de gelijknamige film van Jeroen Kooijmans vertoond worden. Na afloop is er gelegenheid tot een drankje en signeren van het boek. De presentatie vindt plaats in LAB 111 te Amsterdam, aanvang 20:00 uur. In verband met beperkte capaciteit wordt aanmelding van harte aanbevolen.

Over The Fish Pond Song:
The Fish Pond Song is ontstaan uit een samenwerking tussen kunstenaar Jeroen Kooijmans en schrijver Tommy Wieringa. Kooijmans maakte een filminstallatie in drie delen geïnspireerd op het drieluik de Tuin der lusten van Jheronimus Bosch. Tommy Wieringa schreef naar aanleiding van die films een cyclus van dertien gedichten die in dit boek gepubliceerd worden. De tentoonstelling The Fish Pond Song is nog tot en met 5 juni te zien in het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch.

Jeroen Kooijmans (1967) werd vernoemd naar zijn stadgenoot Jheronimus Bosch, en werd geboren in diens 450ste sterfjaar. Zijn leven lang is het werk van deze kunstenaar een inspiratiebron voor hem. In zijn project The Fish Pond Song wordt een imaginaire oorlog bezongen. Geen wapengekletter maar een gelaagde vertelling vol diepmenselijke angsten en droombeelden.

Tommy Wieringa schreef onder andere de romans Alles over Tristan (Halewijnprijs, 2002), Joe Speedboot (vele nominaties voor literaire onderscheidingen en de F. Bordewijkprijs, 2006). In 2009 verscheen Caesarion, dat (inter)nationaal geprezen werd. In 2012 verscheen zijn roman Dit zijn de namen, die werd bekroond met de Libris Literatuurprijs en de publieksprijs van de Gouden Boekenuil 2013. Tommy Wieringa schreef het Boekenweekgeschenk 2014, getiteld Een mooie jonge vrouw. In 2015 verscheen een nieuwe bundel reisverhalen onder de titel Honorair Kozak.